Дечја недеља

Овде можете погледати обавештења и програме у вези са дечјом недељом

О одржаној дечјој недељи 2016

Дечја недеља ове године посебну пажњу поклања значају игре и стваралаштва. Игра је припрема детета за живот, њоме се повезује са породицом, вршњацима, социјалном средином... Дечја недеља је  прилика да истакнемо важност интеракције, сарадње и комуникације а све у циљу формирања емоционално стабилне, социјализоване и креативне личности детета.


У дечјој недељи ми смо се играли и стварали са другарима, родитељима , бакама и декама; дружили се са „пријатељима Чачалице“, шетали са планинарским друштвом „Вукан“;  обојили смо град шареним бојама „ Шарене улице“ – цртање на асфалту; напунили галерије невероватним ликовним делима и уживали у делима великих уметника; уживали у дружењу са правим кућним љубимцима у вртићу али и Центру за културу у цртаћу „Авантуре кућних љубимаца“; такмичили се, стварали и претварали – еколошки полигон и „Маскембал“, „Шиз фриз“; Уживали смо у музици – посета Музичкој школи  и нисмо скидали осмех са лица.
Хвала свима на подршци !

Следеће године у исто време.


НАПОМЕНА:У ГАЛЕРИЈИ УСТАНОВЕ КАО И НА СТРАНИЦАМА ПОЈЕДИНАЧНИХ ОБЈЕКАТА (ВРТИЋА) МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ КАКО СУ ИЗГЛЕДАЛЕ НЕКЕ АКТИВНОСТИ У ОКВИРУ ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ!


Најава дечје недеље 2016

3. до 9. октобар 2016.

Национална манифестација Дечја недеља на нашим просторима се обележава од 1934. године, а од када је 1987. уведена Законом о друштвеној бризи о деци. Сваке године се реализује у првој пуној недељу октобра. Дечја недеља има своју дугу традицију обележавања али  кроз године трајања константно развија и своје програмске циљеве прилагођава их потребама деце у контексту друштвеног развоја.


Дечја недеља  сензибилише јавност на потребе деце у остваривању својих права и доприноси амбијенту који пружа једнаке шансе за развој и остваривање пуног потенцијала деце, као и њихово учешће друштвеном животу.  Ово још једна прилика да се створе још бољи услови за остваривање права детета на одмор и квалитетно слободно време, игру и релаксацију која одговара узрасту детета, као и слободно учешће у друштвеном животу и уметности.

Мото Програмских активности дечје недеље од 3.10.-9.10.2016. године је:

НЕЋУ ДА БРИГАМ, ХОЋУ ДА СЕ ИГРАМ!Укратко о нама

Установа за предшколско васпитање и образовање Дечји вртић "Љубица Вребалов", носи традицију предшколског васпитања и образовања нашег града од 1911. год .

Ми смо савремена предшколска установа која квалитетно одабраним и сопственим, аутентичним програмима пружа здраву и подстицајну средину за несметано одрастање и развој потенцијала сваког детета.

Последње вести/чланци
Пролеће у вртићу 2017 Објављено 05 маја 2017Месец културе 2016 - прочитајте више Објављено 17 децембра 2016Адреса

Предшколска установа
"Љубица Вребалов"
Вука Караџића бр.1
12000 Пожаревац
Т: (012) 210-308
Мат.број 07160917; ПИБ 100283306;
Радно време:

Листа за обавештавање