КУТАК ЗА РОДИТЕЉЕ

Припрема за вртић

КАКО ДА ПРИПРЕМИТЕ ДЕТЕ ЗА ВРТИЋ – САВЕТИ СТРУЧНИХ САРАДНИКА (ПСИХОЛОГА, ПЕДАГОГА, ДЕФЕКТОЛОГА)


СИГУРНОСТ
Када детету пружимо љубав, доследност и бригу која му је неопходна да би расло, пружамо му прсотр за развој самопоуздања и осећање сигурности. Дете које се у породици осећа сигурно, у вртићу лако успоставља контакт са децом и васпитачем и отворено исказује своје потребе, ставове и мишљење.

- да нема изузетака
- строгост
- самовољу и тврдоглавост

УЧЕЊЕ
Не одговорити на питање значи лишити дете средства да пажљиво, мало по мало, упознаје и разуме свет око себе.

 

САМОПОШТОВАЊЕ
Понашање деце одраз је тога како себе доживљавају. Само оно дете које познаје своје вредности и има развијено самопоштовање спремно је за већину активности у вртићу.

ЕМОЦИЈЕ

Емоције су кључ за срећан и успешан живот детета. Само дете које препознаје и на здрав начин изражава своја осећања и потребе, може у пуној мери искористити своје интелектуалне потенцијале и успоставити квалитетне контакте са другом децом.

КОМУНИКАЦИЈА
Учењем добрих вештина комуникације помоћи ћете свом детету да буде спремније за задатке у вртићу, а то ће му уједно помоћи да развије добре односе са другом децом. Успешност у активностима и прихваћеност од стране деце допринеће развоју самопоштовања вашег детета.

СОЦИЈАЛНЕ ВЕШТИНЕ

Дете је социјално вешто ако у групи успева да задовољи своје потребе, права и жеље, а да истовремено не угрози права и потребе другог детета. Самопоштовање је основа доброг социјалног понашања.

 

МОТОРНЕ ВЕШТИНЕ

 

ЧУЛА
Ваше дете ће откривати и упознавати себе и свет око себе и развијаће своје интелектуалне способности ако зна да користи своја чула. Многе нове и лепе ствари које дете среће у вртићу остаће непримећене уколико дете није у стању да прима информације чулима. Зато је важно да помогнете детету да научи да користи своје осећаје звука, слике, додира, мириса и укуса.

ВЕШТИНЕ САМОПОМОЋИ

 

ДАН ОДВАЈАЊА
Негде око четврте године ваше дете показаће све већу заинтересованост за другу децу. Интересовање за одрасле опада, дете више није задовољно само друштвом вас, баке, деке или старијег брата. Можда мислите: „Дружиће се у парку и код пријатеља који имају децу.“ То је добро, али не и довољно. Зашто?

 

ЗА ПРУЖАЊЕ ДОДАТНЕ ПОДРШКЕ РАЗВОЈУ И НАПРЕДОВАЊУ ВАШЕГ ДЕТЕТА, МОЖЕТЕ СЕ ОБРАТИТИ СТРУЧНОЈ СЛУЖБИ ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ ОД 08:00 ДО 14:00 ЧАСОВА.

 

 

 

 


Укратко о нама

Установа за предшколско васпитање и образовање Дечји вртић "Љубица Вребалов", носи традицију предшколског васпитања и образовања нашег града од 1911. год .

Ми смо савремена предшколска установа која квалитетно одабраним и сопственим, аутентичним програмима пружа здраву и подстицајну средину за несметано одрастање и развој потенцијала сваког детета.

Последње вести/чланци
Пролеће у вртићу 2017 Објављено 05 маја 2017Месец културе 2016 - прочитајте више Објављено 17 децембра 2016Адреса

Предшколска установа
"Љубица Вребалов"
Вука Караџића бр.1
12000 Пожаревац
Т: (012) 210-308
Мат.број 07160917; ПИБ 100283306;
Радно време:

Листа за обавештавање