ПОСЕБНИ И СПЕЦИЈАЛИЗОВАНИ ПРОГРАМИ

ПОСЕБНИ И СПЕЦИЈАЛИЗОВАНИ ПРОГРАМИ


У оквиру предшколског програма, наша Установа остварује посебне и специјализоване програме рада који су усмерени на целокупан развој детета, развој његових посебних склоности и могућности као и на пружање додатне подршке породици.

ПОСЕБНИ ПРОГРАМИ


ПУТУЈУЋИ ВРТИЋ –организовано васпитање и образовање деце у срединама у којима не постоји нити један организован облик рада или програм у циљу ублажавања последица социо-културне неједнакости. Путујући вртић је намењен деци узраста од четири до седам година, а Установа га тренутно користи за рад са групом предшколске деце.
Путујући вртић је почео са радом и ове радне 2013/2014. године у марту месецу. Овим посебним обликом васпитно-образовног рада су обухваћена деца из околине Костолца.
ЕКОЛОШКО ОБРАЗОВАЊЕ – ЕКО РАДИОНИЦЕ – овим програмом деца се уче како да заволе природу, како да чувају окружење, не бацају смеће, тим путем се код њих развија еколошка свест односно савесно понашање према животној средини уопште. Еколошке радионице имају за циљ неговање и промовисање здравих стилова живота и односа према природи.
ЦИЉЕВИ ЕКОЛОШКОГ ОБРАЗОВАЊА ДЕЦЕ:

НАЧИН ОСТВАРИВАЊА ПРОГРАМА:

Еколошке радионице се организују сваке друге суботе, а обухватају децу узраста од три до десет година.

ЛИКОВНА ИГРАОНИЦА – „ПРОГРАМ +“

ЦИЉЕВИ:

КОРИСНИЦИ: Обухват деце од 3 до 10 година; сви гледаоци могу да буду и учесници радионице.
МЕСТО: Ликовна играоница се организује у холу Центра за културу.

ВРЕМЕ: Сваке суботе у трајању од 45. минута.
РЕАЛИЗАТОРИ:
Васпитачи, сестре који имају афинитета према ликовној уметности и уметници града Пожаревца.

  


Галерија фотографија


Галерија фотографија из Посебних и специјализованих програма приказује нашe многобројне сарадње између осталих са: дечјим одељењем Опште болнице Пожаревац, сарадњу са Тениским савезом у Пожаревцу-школица спорта,јогу за децу, као и ликовне играонице које се одвијају у сарадњи са Центром за културу сваке суботе ,после позоришне представе.

Укратко о нама

Установа за предшколско васпитање и образовање Дечји вртић "Љубица Вребалов", носи традицију предшколског васпитања и образовања нашег града од 1911. год .

Ми смо савремена предшколска установа која квалитетно одабраним и сопственим, аутентичним програмима пружа здраву и подстицајну средину за несметано одрастање и развој потенцијала сваког детета.

Последње вести/чланци
Пролеће у вртићу 2017 Објављено 05 маја 2017Месец културе 2016 - прочитајте више Објављено 17 децембра 2016Адреса

Предшколска установа
"Љубица Вребалов"
Вука Караџића бр.1
12000 Пожаревац
Т: (012) 210-308
Мат.број 07160917; ПИБ 100283306;
Радно време:

Листа за обавештавање