6

Радно и током лета

На побољшању услова рада запослених и боравка малишана, у Предшколској установи „Љубица Вребалов“ у Пожаревцу вредно се радило и током лета.
У вртићу „Лане“ кога похађа мешовита група деце, а који се налази у згради Ромског едукативног центра, захваљујући средствима локалне самоуправе, прекривен је део терасе у дворишту, тако да ће малишани убудуће на отвореном моћи да бораве и током лоших временских услова. Такође, на овом простору постављени су вештачка трава и мобилијари намењени деци.

У вртићу ,Даница“, према речима директорке ПУ „Љубица Вребалов“ Тање Лончар. изведени су молерски радови. Цео објекат је окречен и припремљен за пријем малишана. Реч је о вртићу новијег датума, у коме, стицајем околности борави велики број деце, због чега је реновирање
било неопходно.

Лончар је најавила постављање нових зелених жичаних ограда, у три пожаревачка вртића „Душко Радовић“, „Даница Радосављевић“ и ,Дептирић“. Реч је о објектима који су тренутно ограђени обичном жицом. међутим, постављањем нове ограде простор ће бити оплемењен, а деца заштићена.

-Иако су запослени, током лета, користили одморе, сви вртићи у Граду радили су несметано. Нису се колективно затварали. Деца су из једног прелазила у други објекат. Велики број малишана је током летњег распуста боравио у њима, рекла је Лончар.

Велико интересовање за државни вртић

Упис малишана у вртиће, према речима директорке ПУ „Љубица Вребалов” протекао је уобичајено. Након објављивања коначне листе, родитељи, старатељи, могли су да поднесу захтеве за субвенционисање вртића.

Лончар наглашава да је и даље велико интересовање за упис у државни вртић. Осврнула се овом приликом и на изградњу новог вртића у Дрмну, који ће имати једну јаслену и једну вртићку групу. Захваљујући овом потпуно новом објекту биће растерећен вртић у Костолцу.

Опширније на порталу Реч Народа

Извор:

Установa „Љубица Вребалов“: Радно и током лета